חפש עורך דין לפי תחום משפטי
| |

ביהמ"ש: שוטר שעצר אדם שנכנס לקניון עם סכין פעל באופן סביר

מאת: אורנית אבני-גורטלר, עו"ד | : | גרסת הדפסה

לפסק הדין בעניין וייסמן דוד נ' מדינת ישראל - משטרת ישראל

שוטר עצר אדם שביקש להיכנס לקניון בירושלים עם סכין. ביהמ"ש:"עם כל ההבנה לתחושותיו הקשות של התובע, נראה שהשוטר פעל באופן סביר".

בספטמבר 2007 קנה התובע סכין בחנות "ג'נטלמן" בקניון התחנה המרכזית בירושלים. יום לאחר רכישת הסכין, ביקש התובע לחזור לחנות על מנת לקבל עליו אחריות ושרות.

לטענת התובע, אמן העוסק בגילוף עץ, אשר לדבריו קנה סכין למטרה זו, בעת הבידוק הביטחוני המאבטח שראה את הסכין לא אפשר לו להיכנס לקניון ללא אישור של שוטר. כאשר הגיע השוטר ובחן את הסכין - החליט לעצור את התובע ועיכב אותו בנקודת המשטרה לעיני כל האנשים ששהו בתחנה המרכזית, וזאת על אף שבחנות, אליה הגיעו שניהם, אישר המוכר כי הסכין נקנתה יום קודם לכן, וכי הוא מכיר את התובע, שחיפש סכין לגילוף עצים.

התובע טען, כי נגרמה לו עגמת נפש רבה ובקש לפצותו ב- 18,000 שקלים.

השוטר הפעיל שיקול דעת מקצועי

המדינה טענה בכתב ההגנה, כי נוכח מציאות החיים בישראל ותופעת הסכינאות, הפעיל השוטר שיקול דעת מקצועי בתום לב, ופעל במסגרת תפקידו. החלטתו לא חרגה ממתחם הסבירות עת החליט לנקוט אמצעי זהירות.

השופטת אנה שניידר מבית-המשפט לתביעות קטנות בירושלים קבעה, כי עם כל ההבנה לתחושותיו הקשות של התובע, אשר כוונותיו היו טהורות עת רכש את הסכין, עדיין נראה שהשוטר אכן פעל באופן סביר, בנסיבות העניין, ולכן אין מקום לסעד המבוקש על ידי התובע.

לאור האמור, התביעה נדחתה ללא צו להוצאות.

לפסק הדין בעניין וייסמן דוד נ' מדינת ישראל - משטרת ישראל

למדור נזיקין

אתר המשפט הישראלי "פסקדין"

www.psakdin.co.il

המידע המוצג במאמר זה הוא מידע כללי בלבד, ואין בו כדי להוות ייעוץ ו/ או חוות דעת משפטית. המחבר/ת ו/או המערכת אינם נושאים באחריות כלשהי כלפי הקוראים, ואלה נדרשים לקבל עצה מקצועית לפני כל פעולה המסתמכת על הדברים האמורים.

פרסומת - תוכן מקודם
פסקדין הוא אתר תוכן משפטי ופלטפורמה המספקת שירותי שיווק דיגיטלי למשרדי עורכי דין,
בהכנת הכתבה לקח חלק צוות העורכים של פסקדין.

קטגוריות


שאל את המשפטן יעוץ אישי, שלח את שאלתך ועורך דין יחזור אליך

תגובות